© Auto-Advies J.Speksnijder....................webdesign JSDesign

 

 

E-MAIL

Disclaimer

 

Autoadviezen.nl

De informatiesite voor APK2 keurmeesters

 

Ford Transit vanaf 2001. Voorste draagarmrubbers.

 

Ford Transit vanaf 2001. Voorwiellagers.

 

Ford Transit 1996. Speling onderste fuseekogel.

Let er bij deze types op dat u bij het controleren van de speling op de onderste fuseekogel, de schroefveer ontlast door het voertuig onder de onderste draagarmen te ondersteunen. Doet u dat niet dan zal door de zéér grote voorspanning van de schroefveer nagenoeg geen speling te meten zijn.

 

Ford Ka, Fiesta, Escort en Mondeo. Draagarmrubbers aan de voorzijde.

Auto op de grond/brug laten staan. Het voorwiel bovenaan vast pakken en het wiel kort en heftig voor en achterwaarts bewegen. Hierbij is de speling goed te voelen. Speling op het draagarmrubber mag niet groter zijn dan 1mm in de richting van de belasting, de elasticiteit van het rubber buiten beschouwing gelaten. Het draagarmrubber mag door zijdelingse (van boven naar onder) verplaatsing  geen kontaktplekken vertonen. Wanneer de rubbers erg ver versleten zijn is het ook te controleren wanneer de vooras vrij hangt. (zie instructie filmpjes)

TIP: Wanneer er een krakend geluid uit het voorterrein komt bij het in,- en uitveren, komt dit meestal door begin van slijtage/speling van de draagarmrubbers.

 

Ford Ka. Remdrukregelaars in achterste binnenschermen.

Remvloeistoflekkage in de achterste binnenschermen waar de remdrukregelaar tussen de remleiding is gemonteerd. Deze lekkage is soms moeilijk te zien omdat de remvloeistof in het geluiddempende bekledingsmateriaal trekt. Het aandraaien van de wartels lost dit probleem meestal op.

 

Ford Mondeo 1996 (ook vanaf 2001). Gebroken voorste schroefveer. zie ook verentabel

klik op de foto's om naar de complete fotoserie te gaan.

 

Terug naar merken-database .............. klik hier voor Ford pagina 2