© Auto-Advies J.Speksnijder....................webdesign JSDesign

 

E-MAIL

Disclaimer

 

Autoadviezen.nl

De informatiesite voor APK2 keurmeesters

..........aan deze site kunnen geen rechten worden ontleend ..........

 

Bepaling veerschotel

Update: Zie APK Keurmeester nr 77 van Juni 2017 voor duidelijke beschrijving over dit onderwerp


In de APK Keurmeester nummer 30 van oktober 2005 staat het onderstaande beschreven:

‘Wat moet ik nu precies onder ‘veerschotel' verstaan?'

Er zijn veel constructies waarbij het moeilijk blijkt om te bepalen wat als veerschotel beschouwd moet worden. Over het algemeen kan gesteld worden dat, buiten de McPherson veerpoot om, datgene als veerschotel geldt dat direct dient ter ondersteuning van de schroefveer. Dit moet gezien worden over één complete winding van de veer én over een hoogte van de veerdikte ter plaatse van de eerste winding (zowel boven als onder). Alles wat binnen de 10 centimeter daaromheen zit is veerbevestiging .

Bron: APK Keurmeester oktober 2005.

 

Artikel 5.2/3.28 Veersysteem.

1. Personenauto's moeten zijn voorzien van een goed werkend veersysteem.Banden worden niet als deel van het veersysteem beschouwd.

Visuele controle, terwijl de personenauto zich boven een inspectieput of op een hefinrichting bevindt. In geval van twijfel wordt een rijproef uitgevoerd.

2. De onderdelen van het veersysteem mogen geen breuken of scheuren vertonen, mogen niet ernstig door corrosie zijn aangetast en moeten deugdelijk zijn bevestigd.

Hieraan wordt voor wat betreft de veerschotels voldaan wanneer deze niet zijn doorgeroest. Indien een veerschotel is doorgeroest mag deze niet zijn gerepareerd.

Veerschotels mogen, indien deze zijn doorgeroest, niet worden gerepareerd . In dit geval moeten deze kompleet worden vervangen.

Visuele controle, terwijl de personenauto zich boven een inspectieput of op een hefinrichting bevindt. Indien sprake is van corrosie ter plaatse van de bevestiging, geschiedt de controle op de wijze zoals bepaald in hoofdstuk 2, titel 2, van de Regeling permanente eisen.

 

vanaf heden kunnen wij verschillende veerschotels leveren klik hier.