© Auto-Advies J.Speksnijder....................webdesign JSDesign

 

 

E-MAIL

Disclaimer

 

Autoadviezen.nl

De informatiesite voor APK2 keurmeesters

 


Belangrijk!!
Registratie Meetmiddelen (RME) vervangt ijkcertificaten.
Controleer dus of (al) uw meetmiddelen correct geregistreerd staan bij RDW
Wanneer in 2012 uit RME blijkt dat er niet beschikt wordt over een verplicht goedgekeurd meetmiddel, dan neemt de RDW daarover contact op met de keuringsinstantie. Er kan dan ook besloten worden tot schorsen.

klik hier om naar de RDW site te gaan waar u kunt controleren of- en tot wanneer uw testapparatuur geijkt is.

Tips:
- De RME-website is hier te vinden:


- Het is zeer aan te bevelen om nu op de website te controleren of alle gebruikte meetmiddelen op de juiste wijze en met de juiste vervaldatum zijn geladen. Als keurmeester bent u ook verantwoordelijk om te werken met geijkte apparatuur.

- Wanneer bij het raadplegen van RME geconstateerd wordt dat bij één of meer meetmiddelen de registratie in RME niet correct is, is het advies om contact op te nemen met uw Onderzoeksgerechtige (dat is het bedrijf die uw apparatuur ijkt). Deze weet de juiste procedure om het meetmiddel op de correcte manier te vermelden in RME.

- Wanneer het meetmiddel verkocht of ingeruild wordt, moet het ook 'verkocht' worden in RME. Met verkopen wordt hierbij bedoeld dat het KI-nummer van de kopende partij bij het betreffende meetmiddel ingevoerd wordt in RME. Het meetmiddel zal dan in RME van eigenaar veranderen.

- Er is een RME-handleiding beschikbaar. Deze is op de RME-website te downloaden.


- Wanneer in 2012 uit RME blijkt dat er niet beschikt wordt over een verplicht goedgekeurd meetmiddel, dan neemt de RDW daarover contact op met de keuringsinstantie. Er kan dan ook besloten worden tot schorsen.

Bron: APK Keurmeester