© Auto-Advies J.Speksnijder....................webdesign JSDesign

 

E-MAIL

Disclaimer

 

Autoadviezen.nl

De informatiesite voor APK2 keurmeesters

 

Opel Corsa B. Roest persverbinding van voorste remslang. klik hier voor de fotoserie

 

Opel Corsa B. Koplamp bevestiging. zie foto's

De koplampen zitten aan de onderzijde bevestigd met een plastic blokje, deze wil nog wel eens stuk gaan waardoor de koplamp los gaat zitten.

 

Opel Corsa A en B. Scheur in deurstijl (b-stijl). zie foto's

Vooral de linker deurstijl wil nog wel eens een klein scheurtje vertonen. Dit is GEEN reden tot afkeur meer per 1-1-2008. Hoewel er in de regelgeving staat dat een carrosserie geen breuken of scheuren mag vertonen, heeft de RDW nu het standpunt ingenomen dat, scheuren van dit formaat en op deze plaats (zoals op de foto's) geaccepteerd mogen worden tijdens de APK. (bron APK Keurmeester)

 

Opel Corsa A en B Handremkabels

Rafelen van de binnenkabel achter het a.wiel bij bevestigingsoog links en rechts op achteras

 

Opel Corsa A en B Afbrokkelen/Roestschade aan bovenste veerschotels op eindlangsbalk

Klik hier voor de fotoserie. zie ook verentabel

 

Opel Corsa A Eindlangsbalken

Roestschade aan eindlangsbalken tpv de trekhaakbevestiging en aan de buitenkant van de balk achter het linker en rechter achterwiel. Let ook op roestschade in de kofferruimte links en rechts, dan is vaak ook de bovenzijde van de eindlangsbalk die is doorgeroest.

 

Opel Vectra B Handremkabels

Wanneer de handremkabel voor het achterwiel nogal ver naar beneden hangt is meestal de buitenkabel gebroken, dus afkeur. zie foto's

 

Opel alle oudere types. Remslangen klik hier voor de fotoserie

Wanneer de rubber kraag die aan het uiteinde van de remslangen vaak om de persverbinding zit, een “trompetachtige” vorm heeft gekregen, trek het rubber dan omlaag/omhoog en controleer of de slang nog goed in de persverbinding zit door aan de remslang te trekken. Het komt steeds vaker voor dat de slang dan zonder veel moeite uit de persverbinding getrokken kan worden. Tijdens de (verplicht) uitgevoerde drukproef blijft de slang vaak wel heel.

 

Terug naar merken-database ................. Opel pagina 2