© Auto-Advies J.Speksnijder....................webdesign JSDesign

 

E-MAIL

Disclaimer

 

Autoadviezen.nl

De informatiesite voor APK2 keurmeesters

 

14-6-2010 (per 1-4-2010 wordt de tekst aangepast. "eenvoudig" wordt dan vervangen door: "vanaf de bestuurders zitplaats")
Dimlicht hoogte aanpassing

Artikel 5.2/3.55
Indien de personenauto is uitgerust met een inrichting waarmee de dimlichtafstelling "eenvoudig" (per 1-4-2011 "vanaf de bestuurders zitplaats") aan de beladingstoestand kan worden aangepast moet deze inrichting goed werken. Visuele controle, waarbij de inrichting met de hand wordt bediend.

Over bovenstaande eis bestaan nogal wat misverstanden. Kort gezegd moet het systeem aan het volgende voldoen:

Wanneer er een systeem/bedieningsmogelijkheid (binnen) in de auto aanwezig is moet deze werken.

Wanneer er geen schakelaar aanwezig is in het voertuig mag men er vanuit gaan dat er geen hoogteaanpassing op zit. U hoeft dus niet onder de motorkap verder te kijken of daar eventueel stelmotoren of i.d. aanwezig zijn.

klik op de foto voor een vergroing.

het is dus niet de bedoeling dat alleen het knopje er af gehaald wordt en de schakelaar en of schaalverdeling nog aanwezig is of afgeplakt is. Dat is gewoon afkeur.

Wanneer er geen schakelaar en/of schaalverdeling aanwezig is in het voertuig mag men er vanuit gaan dat er geen hoogteaanpassing op zit.

 

LET OP:
Wanneer (door de klant?) de schakelaar verwijderd is kan de afstelling van het dimlicht hierdoor totaal anders zijn dan voorheen.

..........aan deze site kunnen geen rechten worden ontleend ..........